הליך בניית ממ"ד בבית משותף
כבר יותר מ- 20 שנה שבנייתו של מרחב מוגן הינה בגדר חובה בעת הקמתם של מבנים חדשים. יחד עם זאת, בישראל עדיין קיימים לא מעט בניינים בהם אין מרחב מוגן, וחשוב לדעת כי ניתן להוסיף ממ"ד כמעט לכל בניין, ואפילו הוצאו מספר הקלות ופטורים בחוק המקלים על המהלך. הסיבה החשובה ביותר לעידוד בניית ממ"דים בבניינים הנה הזמינות של המרחב המוגן, והמהירות בה ניתן להגיע אליו, גם בבניין בו נוצלו כל זכויות הבנייה עדיין ניתן להוסיף ממ"ד המוגדר כשטח שירות.
תהליך בניית ממ"ד בבית משותף
בשלב הראשון בתהליך הוספת ממ"ד בבית משותף יש לקבל את הסכמת השכנים לביצוע הפרויקט, נדרשת הסכמה של 60% מבעלי הדירות בבניין. בשלב הבא יש לבחור חברת בניה שתבצע עבור הלקוח את התכנון או לחילופין לבחור באדריכל המתמחה בתחום הוספת הממ"דים וקבלת היתרי בניה לתוספות בניה. כאשר בוחרים חברה חשוב לוודא כי לחברה בניסיון בתכנון וקבלת היתר בניה וניסיון בביצוע עבודות בניה והוספת ממ"דים למבנה קיים. היתרון הגדול בבחירת חברת בניה אשר מבצעת פרויקט כולל תכנון וביצוע הוא שהלקוח יודע כמה עולה הפרויקט ללא הפתעות וללא סיכונים העלאת המחיר בשל תכנון שגוי, כמו כן לרוב התוצאה תהיה איכותית יותר וההיתר יתקבל כיוון ולחברה ניסיון בתכנון והיא מכירה את התהליכים הנדרשים לשם קבלתו.
מבחינת אחריות על החברה - כאשר התכנון והביצוע נעשים ע"י גוף אחד הוא האחראי הבלעדי לפרויקט ובכך הלקוח ידע שיש לו כתובת אחת בלבד לבוא אליה עם תלונות ובעיות, שכן כאשר התכנון והביצוע נעשים לבד, ההתאמה לשטח תהיה פחות מיטבית ואם יצוצו בעיות בביצוע, הקבלן יטיל את האחריות על הפגמים בתכנון על האדריכל והאדריכל יצביע על הקבלן כאחראי למחדל - אף צד לא ייקח אחריות.
כאשר בוחרים חברת בניה שתלווה את תהליך תוספת הממ"ד חשוב לא לבחון רק את המחיר שכן השוק מלא באנשים ללא ניסיון בבניה וללא רישיון קבלן. אומנם העלות הראשונית זולה ומפתה אך איכות ומשך הביצוע בהתאם. עלות בניית ממ"ד הינו משתנה חשוב אך לא החשוב ביותר כיוון שצריך לקבל בסוף ממ"ד איכותי ברמת ביצוע גבוהה אשר ישמש את בעליו לשנים רבות ללא תקלות. עלות בניית ממ"ד צריכה להיות לנגד עינכם אך חשוב לוודא כי החברה שנבחרה הינה חברה מקצועית, אמינה ובעלת רישיון קבלן.
?בניית ממ"ד – מדוע זה כדאי
אי אפשר להגיד לי זה לא יקרה. בעיקר בנוגע לנושא האיום של הטילים על מדינת ישראל. אל תנקטו בתרבות ה"יהיה בסדר" הישראלי המפורסם. הקפידו להתמגן כנגד הטילים אשר יכולים לפגוע בכל בית בישראל.
בניית ממ"ד – האם כל קבלן יכול לבצע זאת?
בניית הממ"ד צריכה להתבצע בהתאם להוראות פיקוד העורף ולא ע"י כל קבלן. על כן צריך לבחור קבלן אשר יש לו ניסיון עשיר בבנייה כדי להבטיח שהבנייה תתבצע על הצד הטוב ביותר. זכרו כי הממ"ד לפני שהוא חדר נוסף בבית הוא בראש ובראשונה מגן על חייכם ועל כן ישנה חשיבות אדירה לבנייה איכותית שלו.
יתרונותיו השונים של הממ"ד
מטרתו העיקרית של הממ"ד היא לספק מיגון בפני התקפות טילים. גישה אל ממ"ד הנמצא באותה הקומה בה מתגוררים או לחילופין בבית עצמו מצמצם באופן משמעותי את זמן ההגעה אליו. כמו כן, הפיכת הממ"ד לחלק מדירת המגורים או מן המרחב הקומתי מביאה להעלאת גודלו והשבחתו הכלכלי של המבנה. בבניינים נושא הממ"ד הוא בעל משנה תוקף נוסף, בעת רעידת אדמה. כיוון שהממ"ד נבנה על חזית אחת של הבניין, ולמעשה נבנה על יסודות משל עצמו, החוליה היחידה שתשרוד בעת רעידת אדמה ,חלילה, תהיה חוליית הממ"ד שבנויה זו על זו. תחום נוסף אשר תפס מודעות בשנים האחרונות בנושא הממ"ד, הינו הגנה מגזים רעילים (מאחר והוא אטום ויש בתוכו מסנן כימי/ מסנן אוויר). הממ"ד נותן מענה גם ללוחמה בלתי קונבנציונאלית. למעשה כיום חל חוק חובה להתקנת מסננן כימי בכל ממ"ד ברחבי הארץ הן בבניינים והן בבתים פרטיים.
מפרט הממ"ד- מרחב מוגן דירתי
גודל הממ"ד הפנימי לא יקטן מ-9 מ"ר נטו לפחות, וברוב המקרים יש צורך להוסיף לממ"ד מבואה, אשר משמשת כקיר הדף לדלת. כמו כן יש להתקין בממ"ד דלת וחלון ייעודיים להדף ורסס, הטיח הפנימי הינו טייח בגר, על מנת שלא יתפרק בעת פיצוץ. בנוסף, יש לשים נקודות חשמל ותקשורת על מנת להיערך לעת שהייה ארוכת טווח.
פיקוד העורף הינו הגוף האמון אודות בניית הממ"ד- מרחב מוגן דירתי
הגוף האמון אודות מפרט הממ"ד הינו פיקוד העורף, ולכן לפני ביצוע הממ"ד יש לבצע תהליך היתרים אל מול ועדת תכנון ובנייה. החברה הקבלנית הינה גוף מבצע על פי הנחיות פיקוד העורף, אשר מבצעת את הממ"ד על פי הנחיותיו.
הוספת ממ"ד לבניין קיים - במישור ההנדסי
ניתן להוסיף ממ"ד לכל בניין משותף, באשר הוא. הסיבה היא שהממ"דים עומדים על ביסוס בפני עצמם כחזית אחידה שאינה תלויה בבניין, נהפוכו - במקרים רבים חזית הממ"דים מחזקת קונסטרוקטיבית את הבניין.
הוספת ממ"ד לבניין קיים - במישור ההיתרים
ראשית כל: יש לוודא שכ-61 % מהשכנים בבניין אינם מתנגדים להוספת הממ"ד לבניין הקיים, לאחר מכן יש לבדוק קרבה לקווי מגרש ואף אופציה פיזית להוספת הממ"דים. יתרון נוסף הוא הליך מזורז שקיים בכל הוועדות בארץ לקבלת היתר לבניית ממ"ד, ובשורה אחרונה בנושא, ישנו פטור מלא מהיטל השבחה בעת בניית מרחב מוגן דירתי עד 9 מטרים נטו.
הוספת ממ"ד לבניין קיים - במישור הכלכלי
כאן לא מדובר אודות חוקי הנדסה, או היתרים, אלא אודות ניסיון רב שצברנו בליווי הוספת ממ"ד לבניינים. יש לבדוק כל חזית בבניין בנפרד, ולבדוק כמה שכנים מעוניינים לבצע את הפרויקט. יש לקחת בחשבון שכל שכן תלוי בהסכמת השכן שמתחתיו ולא זה שמעליו.
אנחנו מזמינים אתכם להצטרף למאות לקוחות שכבר בנו איתנו את הממ"ד והמבנה יביל שלהם ולהנות משירות מקצועי, אדיב ויעיל.
צרו קשר עוד היום ונשמח לעזור.