top of page

בניית ממ"מים - מרחב מוגן מוסדי

מרחב מוגן מוסדי – ממ”מ, בדיוק כמו הממ”ד הביתי מיועד להגנה מפני מתקפות אוויריות, טילים יבשתיים לטווח קצר ומתקפות אב”כ. אך להבדיל מממ”ד, הממ”מ מיועד להתקנה במרחבים המוסדיים כגון גני ילדים, בתי ספר, משרדים, מפעלים ועוד. לפי תקנות פיקוד העורף, מרחב מוגן מוסדי תקני הינו חובה לכל עסק ומפעל והימצאותו חיונית לקבלת רישיון עסק. גודל הממ”מ ייקבע ע”י מהנדס מחוזי של פיקוד העורף ויותאם לכמות העובדים והמבקרים שיכולים לשהות בשעת חירום במבנה. שטחו של כל מרחב מוגן מוסדי נקבע על ידי מהנדס מוסמך מטעם פיקוד העורף, זאת בהתחשב בתנאי השטח של בית העסק או המבנה אותו יש למגן, לכל הפחות שטחו של המרחב המוגן בכל עסק לא יהיה פחות מ 10 מטרים רבועים.

עופרים בע”מ מתמחים בבניית מרחבים מוגנים מוסדיים עם ניסיון של 20 שנה בתחום הבנייה בפריסה ארצית, אנו פועלים על פי הנחיות פיקוד העורף והחוק בלבד – בונים ממ”מים עם כל האבזור הנדרש, כולל  מסנני אב”כ. אנו בעופרים מבצעים את כל סוגי בניית מרחבים מוגנים, בניית ממ”ד, בניית מרחבים קומתיים,הסבת חדרים קיימים למוגנים ועוד.

צוות עופרים בע”מ דואגים במקומכם לקבלת כל ההיתרים והאישורים הדרושים מול מהנדסים, עיריות, מועצה מקומית, פיקוד העורף ואף מבצעים בדיקות איכות ע”י מעבדה מומחית לבדיקת תקנים לקבלת אישור סופי.

 

 

 

מרחב מוגן מוסדי - שאלות ותשובות

מה ההבדל בין מרחב מוגן מוסדי מול מרחב מוגן דירתי?

מרחב מוגן מוסדי על פי תקנות פיקוד העורף הוא מרחב הנמצא בכל מקום מוסדי כגון: בתי ספר ומוסדות חינוך, מתנ”סים, משרדי ממשלה ועוד מקומות ציבוריים אשר מקבלים קהל. על פי תקנת התגוננות קיימת חובה של הצבת מרחבים מוגנים בשטחים ציבוריים, אלו הם מרחבים קומתיים או מרחבים מוגנים בשטחים אליהם קיימת גישה מהירה ונגישה גם לבעלי צרכים מיוחדים

מהן תקנות מרחב מוגן מוסדי?

תקנות מרחב מוגן מוסדי אלו הן תקנות ההתגוננות האזרחית לרבות מפרטים לבניית מקלטים, תש”ן 1990 , תקנות אלו כוללות בתוכן את המפרט לבנייה של מרחב מוגן בינהן המרחב חייב להיות בנוי מבטון, כולל דלת הדף ראשית, אם המבנה מאפשר הצבה של שני דלתות אז לבחון אפשרות זאת ולא לבנות רק עם דלת הדף אחת, פתח מילוט בתקרת המבנה או ברצפה, שני צינורות אוורור.

מהי עלות בניית מרחב מוגן מוסדי?

עלות בניית מרחב מוגן מוסדי משתנה בהתאם לגול המרחב הנדרש, התאמה של המרחב למבנה הקיים ועוד פרמטרים רבים אשר אלו נלקחים בחשבון כחלק מהליך בניית המרחב המוגן. במרחב מוגן מוסדי קיימים אלמנטים חודרים רבים, חיבור צנרת מים ע”פ התקן, חיבור תקין של מערכת החשמל שדורשת התערבות של חשמלאי מומחה, חיבור של המרחב למערכת אינסטלציה לרבות חיבור למערכת ביוב והקמת חדרי שירותים מוגנים בתוך שטח הממ”מ.

מהו גודל של ממ"מ?

גודל המרחב המוסדי נקבע בהתאם לכמות האנשים הנמצאים במקום. ע”פ התקן יש להקצות לכל אדם הנמצא בשטח 1.25 מ”ר. באם במקום מסוים, לדוגמה גן ילדים, ישנם 28 ילדים ועוד 2 אנשי צוות יש להקצות 37.5 מטרים רבועים לשטח הממ”מ, או לחילופין להציב שני שטחים מוגנים. אם מדובר על גן ילדים, השטח יכול להיות גם בשימוש לצורך פעילות אחרת, לרבות חדר משחקים, חדר מנוחה ועוד.

האם יש עוד דברים חשובים שצריך להכיר?

יש להכיר כי קיימת חובת סימון דרך אל שטח הממ”מ, לאחר סיום הבנייה, החברה תציב בכל האזור שילוט מתאים, זאת בכדי שהאנשים הנמצאים בשטח יוכלו לנווט בקלות במקרה הצורך לתוך המרחב המוגן. הדלת בכניסה למרחב המוגן המוסדי חייבת להיות מוקפת בכל המשקוף בשילוט זוהר ובולט. בנוסף, יש לוודא כי המקום מאובזר בציוד נלווה לרבות תיק עזרה ראשונה, מטף כיבוי אש, שירותים ניידים, מחיצה לטיפול ולשמירה על פרטיות במידת הצורך.

12.jpg
bottom of page